Обиколен тур Пулия с чартър от София

Обиколен тур Пулия с чартър от София
Цени от
873.00

Пулия, Италия
HALF BOARD 7 Нощувки - 8 Дни

Иска ли Ви се да усетите неподправения италиански начин на живот? Тогава непременно трябва да посетите Пулия - пъстра черга от винарни, маслинени горички и плодови овощни градини.
Разположен на токчето на Италия, този югоизточен регион има всичко – отличителна архитектура, вкусна местна кухня и много атракции.
Пулия е известна с богатата си история, красивите пейзажи, прекрасните плажове и вкусната кухня.
А като добавим към това и перфектното време и кристално чистата вода, то незабравимата почивка е гарантирана!

Първи ден: София - Бари
Събиране на летище София за полет до Бари. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Villa Giusy 4* или подобен. Информационна среща. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Бари
Закуска. Целодневна екскурзия до столицата на Пулия – град Бари и перлата на Адриатика – Полиняно а Маре (включена в цената).
Отпътуване за Бари – столица на област Пулия. Политически, икономически, транспортен, образователен и културен център. Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза в състава на Свещената Римска империя. От 1324 г. до 1558 г е независим град-република, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град. Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата й са добавени барокови детайли. Базиликата Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се за едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпруга на Сигизмунд ІІ, крал на Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и разбира се мощите на Св. Никола – закрилник на моряци, търговци, банкери, разбойници, затворници, жени и деца. Дегустация на „Фокача Барезе“. Свободно време. Полиняно а Маре е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбрежието е познато с кристално чистото си море, двадесеткилометровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището “Перлата на Адриатика”. Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които в миналото са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Тук се намират Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера – Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (Grotta Palazzese). Терасите в стария град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристално чистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.
Прибиране в Кастеланета Марина. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Матера 
Закуска. Полудневна екскурзия до Матера – част от световното културно наследство, под протекцията на Юнеско и Европейска столица на културата през 2019 г,  заедно с Пловдив (включена в цената). Матера – град, известен в цял свят като естествен декор на много филми с исторически сюжет. Това е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни преддверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това положение продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“, „Христос се спря в Еболи“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на пица.
Цената не включва:
• Входна такса за Етнографският музей – 2 евро на човек
• Входна такса за скалните църкви – 3 евро на човек

Прибиране в Кастеланета Марина. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Алберобело и Локоротондо
Закуска. Целодневна екскурзия до приказната столица на трулите Алберобело и до Локоротондо – едно от стоте най-красиви малки градчета в Италия, притежател на световен рекорд (включена в цената).  Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате къде се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички от варовик с конусовидни покриви. Градени в миналото без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от по-интересните са: Музея на виното и Музея на зехтина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки. Локоротондо – едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на красивите балкони, повечето от които си имат номера. Градът е известен и със своите вина.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на ликьори и сладки
Прибиране в Кастеланета Марина. Вечеря. Нощувка.

Пети ден: Лече и Отранто
Закуска. Отпътуване с багажа към провинция Лече: най-източната италианска провинция. Целодневна екскурзия на Лече – столицата на специфичния барок в Южна Италия и до Отранто – очарованието на полуостров Саленто (включена в цената).  Лече, наречен „Флоренция на Пулия” е главен град на полуостров Саленто и е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, завладян е от римляните през ІІІ в. пр. Хр., които го наричат Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава името Личея. След краха на Западната Римска империя, градът е превзет от остготския крал Тотила. А след остготите, в продължение на повече от пет столетия влиза в състава на Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват областта през ХІ в., а през XVв. Тя е присъединена към Кралството на двете Сицилии. Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св. Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св. Ангел; Църква Св. Киара; Областният музей; Църква Св. Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатър
В цената е включена дегустация на класическа пица „Маргерита“ и бяло вино от Саленто. След обед - посещение на Отранто. Градът е известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята – “Замъкът Отранто” на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата, притежаваща една от най-красивите средновековни подови мозайки. Свободно време.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, дегустация
Настаняване в хотел 3*/4* в провинция Лече. Вечеря. Нощувка. 

Шести ден: Галиполи и Санта Мария ди Леука
Закуска. Целодневна екскурзия до Галиполи и Санта Мария ди Леука – романтиката на южна Пулия (включена в цената). 
Галиполи е един от най-красивите градове на Южна Италия. Посещение на историческия център и свободно време. Отпътуване към върха на тока на ботуша – Санта Мария ди Леука: пешеходна разходка и свободно време. 
Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Седми ден: Остуни и Каровиньо
Закуска. Целодневна екскурзия до Остуни и Каровиньо (включена в цената). 
Отпътуване за Остуни – „Белият Град” – катедралата и средновековния център. В района са намерени данни за човешко присъствие от неолита. Подобно на ценен диамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Тогава той се е намирал на морския бряг. През Средновековието е преместен на 10 км. навътре в сушата, като централната градска част е изградена върху хълм, изправящ се почти вертикално над пълната с маслинови гори долина. Дегустация на бурата. Пулия е мястото, където е измислен този вид прясно сирене. Свободно време. Следобед отпътуване за Каровиньо. Градчето е в листата на Стоте най-красиви малки градчета в Италия. Разглеждане  на неповторимия лабиринт от тесни улички и дълги, и извити сводове, които придават наповторимо очарование на Стария град.
Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и дегустация на бурата.

Осми ден: Бари - София
Закуска. Отпътуване с багажа за Монополи – едно от пристанищата на Карл V. Пешеходна разходка, Свободно време за обяд и шопинг. Трансфер до летище Бари за полет към България.

* Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.*

Цената е в евро и включва:
• Самолетен билет с чартърен полет София - Бари - София и включени летищни такси;
• Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
• Трансфер летище-хотел-летище;
• 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Villa Giusy 4* или подобен;
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в провинция Лече;
• Целодневна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре;
• Полудневна екскурзия до Матера;
• Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо;
• Целодневна екскурзия до Лече и Отранто;
• Целодневна екскурзия до Галиполи и Санта Мария ди Леука;
• Целодневна екскурзия до Остуни и Каровиньо;
• Полудневна екскурзия до Монополи;• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” със застрахователна компания "Уника" с покритие 10 000 евро и асистанс;
• Представител на туроператора по време на престоя

Пакетната цена НЕ включва:
• Допълнителни екскурзии на място;
• Обяди и напитки;
• Разходи от личен характер;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. 
Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).

Не можете да решите къде да отидете?

Моля, въведете Вашата информация!
Нашите служители ще се свържат с Вас в рамките на 24 часа.