Документи за пътуване и визов режим

Документи за пътуване и визов режим

 

Турция:
Документи за пътуване:

При пътуване до Турция е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната или валидна лична карта.

* Изключение за безсрочна лична карта:
Хора, пътуващи с безсрочни лични карти, да имат предвид, че датата им на издаване е допустимо да бъде максимум 10 години назад. Ако е повече, препоръчваме пътуване със задграничен паспорт, с цел избягването на евентуални проблеми на пунктовете за граничен контрол.

Египет:
Документи за пътуване:

При пътуване до Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.

Визов режим:
Съществуващият визов режим с Египет изисква от всички носители на български паспорти, в това число и носителите на дипломатически и служебни паспорти, наличието на египетска входна виза преди влизане в страната.
Входна виза за Египет – 25 $ на човек - заплаща се на летището в Египет. 
Възможност за опция skip the line (обслужване с предимство) на цена 28 $. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно

Tунис:
Документи за пътуване:

При пътуване до Тунис е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 3 месеца след датата на влизането в страната.

Кипър:
Документи за пътуване:

Всички български граждани, снабдени с валиден паспорт или лична карта могат да влизат, да преминават транзитно и да пребивават в Република Кипър безвизово за срок до 90 дни без да се регистрират при пристигане

Италия:
Документи за пътуване:

Необходимо е българските граждани да притежават валидни лична карта или задграничен паспорт, за да влязат и пребиват на италианска територия. Не е необходима виза за влизане в страната. Няма специално изискване за определена валидност на личните карти или задграничните паспорти.

Гърция:
Документи за пътуване:

Българо-гръцката граница може да бъде преминавана с валидни българска лична карта, паспорт или временен паспорт. Особености при влизане в държавата няма. Режимът за краткосрочно пребиваващи български граждани е безвизов. При пътуване в Република Гърция българските граждани трябва да имат валидна европейска здравноосигурителна карта, с оглед оказването при необходимост на спешна медицинска помощ. Задължително е притежаването на зелена карта или валидна застраховка за автомобила.

Доминиканска република:
Документи за пътуване:

Необходим е паспорт с валидност над 6 месеца и достатъчен брой празни страници /поне две/. Българските граждани нямат нужда от виза, ако пребивават до 30 дни в Доминиканската република, с цел туризъм.  Необходимо е попълването на QR код в рамките на 72 ч. преди влизане в страната. На връщане от Доминиканска република е необходимо отново да  генерирате QR код в рамките на 72 ч. преди излитане.

Малдиви:
Документи за пътуване:
При пътуване до Малдиви е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност минимум  6 месеца след датата на влизането в страната или валидна лична карта.
Всички пътуващи попълват не по-рано от 96 часа преди пристигане/ отпътуване онлайн декларация на следния сайт: https://travel.immigration.gov.mv/

Тайланд:
Документи за пътуване:

В страната се влиза с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца към  датата на влизане в Кралство Тайланд. Необходима е виза за влизане в Кралство Тайланд.
Визов режим:
Виза – 2200 бата (около 60 евро);
Информация за ВИЗА при пристигане (VOA): 
- Кандидатът трябва да притежава средства за издръжка в размер на 10 000 бата (около 300 долара) на човек и съответно 20 000 бата на семейство. 
- При пристигане кандидатът трябва да попълни формуляра за кандидатстване, предоставен на летището и допълнително да представи: 
(1) Валиден паспорт; 
(2) Двупосочен билет, който може да се използва в рамките на 15 дни от датата на влизане; 
(3) Потвърждение на резервация за период от минимум 7 нощувки; 
(4) Две снимки с паспортен размер (4 х 6 см) без шапки или слънчеви очила; 
(5) Доказателство, че носите десет хиляди (10 000) бата (двадесет хиляди (20 000) за семейство) във валута; 
- Цена на визата - 2200 бата (около 60 евро), които се заплащат на място в бата след обмяна при пристигане, ако не сте обменили предварително.

Шри Ланка:
Документи за пътуване:

В страната се влиза с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца към  датата на влизане в Шри Ланка. 

Визов режим:
Необходимо е всеки турист да попълни онлайн заявление за VISA през следния линк: 
https://eta.gov.lk/slvisa/​
* Самата виза можете да попълните и заплатите и при кацането си в Шри Ланка, като, имайте предвид, че избирайки тази опция, стойността й става 60$.

Не можете да решите къде да отидете?

Моля, въведете Вашата информация!
Нашите служители ще се свържат с Вас в рамките на 24 часа.