Обиколен тур Островът на Афродита

Обиколен тур Островът на Афродита
Цени от
661.33

Кипър, Кипър
HALF BOARD 7 Нощувки - 8 Дни

Кипър, третият по големина остров в Средиземно море, може да бъде обиколен за 8 дни. Приключението си струва, защото в Кипър си дават среща хилядолетна история и различни културни епохи. Ще усетите величието на Рим, разточителството на Ориента, магията на Египет, следите на древните гърци по тази земя. А тя е вълшебна и красива, защото е дом на богинята Афродита. Фамагуста ще ви посрещне със звездното си небе. Най-впечатляващото в този град е белегът на разделението – телени мрежи разделят турската от кипърската част. В последната животът кипи по европейски, в първата, окупирана от Турция, времето сякаш е спряло и очаква един ден да възтържествува историческата справедливост. Изумително е да се види историята на живо. Белезите на две култури носи и столицата на Кипър – Никозия. Джамии съжителстват с християнски храмове. Венеция и Византия също са оставили своя отпечатък тук. Затова Никозия носи особена атмосфера – модерен град, белязан от хилядолетни исторически следи, в който животът има собствен ритъм. Автентичният местен дух е в малките селца и градчета. Такова място е планината Троодос – хората пазят традиционните занаяти. Сгушена край варовиковите скали, бялата Лефкара е прочута със своята фина дантела и ръчно изработени изделия от сребро. Омодос е свещено място за поклонници – храмовете и манастирите са многобройни. Най-известният от тях е манастирът Кикос. Едва ли имате нужда от повече аргументи. Кипър е специално място – подарете си това богато на преживявания, вкусове и впечатления приключение

Първи ден: София - Ларнака
Среща на летище София за полет до Ларнака. Трансфер от летище Ларнака до Агия Напа. Настаняване в хотела.
Свободно време. Вечеря. Нощувка в хотел Penelope Beach Hotel Apartments 3*/Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.

Втори ден: Протарас
След закуска, свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане. Вечеря и нощувка в хотел Penelope Beach Hotel Apartments 3* или подобен 3/4*.

Трети ден: Фамагуста
Закуска. Екскурзия до Фамагуста. В края на 60-те години тя е модерен европейски град, пълен с живот и хиляди летовници от цял свят, които намират подслон и развлечения в комфортни и луксозни хотели, наслаждавайки се на топлото лазурно синьо море с уникален златист пясък. Тук, край огромния живописен залив на Фамагуста, се намират най-хубавите плажове на Кипър – любимо място за почивка на световни филмови звезди. Ричард Бъртън и Бриджит Бардо често прекарват там ваканциите си, а хотел „Арго“ на „Кенеди авеню“ е сочен за любим на Елизабет Тейлър. Славата на Вароша като ултрамодерен курорт - с изобилие от комфортни 5-звездни хотели, престижни ресторанти, барове и нощни заведения, обаче угасва внезапно. Лятото на 1974 година обръща на 180 градуса съдбата на града. Известна е и трагедията на над 40 000 жители на Вароша, които след 20 юли 1974 г. В рамките на няколко дни е трябвало да напуснат домовете си, превръщайки се в бежанци в собствената си страна. На тръгване хората вземали със себе си само вещите от първа необходимост с надеждата, че – до дни, месец, съвсем скоро, миротворческите войски на ООН ще възстановят справедливостта и животът във Фамагуста ще продължи постарому. Надежда, която продължава повече от 45 години. Посещение на стария град с крепостта Отело и средновековната катедрала. Възможност за обяд. Посещение на център за кожени изделия. Посещение на манастира Свети Барнабас – един от най-старите манастири на острова. Посещение на Саламин/Саламис. През 6 век пр. н.е. Саламин вече е важен център на морския бряг. Най-ранните археологически находки тук
датират от единадесети век пр.н.е. (късно-бронзовата епоха). Находищата на медни руди превръщат Кипър още по онова време в едно от най-важните търговски кръстовища. Вечеря. Нощувка в хотел Penelope Beach  Hotel Apartments 3*/ Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.

Четвърти ден: Протарас
След закуска, свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане.
Нощувка в хотел Penelope Beach Hotel Apartments 3*/ Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.

Пети ден: Ларнака
Закуска. Екскурзия до Лефкара, Манастирът Machairas (Махайрас), планината Троодос, Ларнака. Манастирът Machairas е исторически манастир, посветен на Дева Мария, разположен на около 40 км от столицата на Кипър Никозия. Намира се на около 900 м надморска височина и е основан в края на 12 век близо до сегашното село Лазания. Разположен по склоновете на Киония, в долината на планините Махайрас, манастирът Махайрас е един от трите кралски и ставропигийски манастира на острова и съхранява чудотворната икона на Панагия (Дева Мария) от Махайрас, която се приписва на Агиос Лукас (апостол Лука) евангелист. Според преданието неизвестен отшелник промъкнал иконата в Кипър през годините на иконоборството (между 8-ми и 9-ти век сл. Хр.) и я държал в пещерата си до смъртта си. Благословени с божествената благодат, отшелниците Игнатий и Неофит около 1145 г. открили пещерата, която била скрита от храсти, и успели да достигнат до нея, като изсекли храсталака с нож, даден им от божията ръка. В резултат на това откритата икона е наречена „Machairiotissa“ от гръцката дума за „нож“ - „machairi“. На същото място е построен манастирът, който носи и името. Планината Троодос е разположена в западната част на Кипър. Известна е с планинските си курорти, живописните планински селца и византийските манастири и църкви. Природното богатство, климатът и културното наследство на Троодос са направили планината курорт. По пътя разглеждане на традиционно кипърско селце Лефкара - живописно селище, известно като родното място на традиционната кипърска дантела - lefkaritiko, бродерията и производството на качествени ръчно направени сребърни изделия. Разположено в подножието на планината Troodos, на 650 м надморска височина. Името Lefkara в превод означава Бели скали и произлиза от заобикалящите го варовити скали. Насладете се на невероятните гледки от върховете на планината Троодос, които ще оставят траен, положителен отпечатък от обиколния тур на Кипър. Това е едно от най-свещенните места на острова.  Нощувка в хотел Penelope Beach  Hotel Apartments 3*/ Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.
Посещение на  Манастирът Machairas е исторически манастир, посветен на Дева Мария, разположен на около 40 км от столицата на Кипър Никозия. Намира се на около 900 м надморска височина и е основана в края на 12 век близо до сегашното село Лазания. Ларнака. Ларнака е най-старият град в Кипър и един от най-старите в света. Доказано е, че тук е имало живот и преди 9000 години. Върху земите му са минали много народи и империи, като всяка епоха е оставила свой отпечатък. Не е случайно и името му, което на гръцки означава саркофаг. Причината е, че са открити много съкровища, а още повече продължават да бъдат заровени под земята. Посещение на Църквата Свети Лазар (Agios Lazaros), която посветена на Лазар, покровител на Ларнака и е построена през 9-и век. Светите писания разказват, че след като Христос връща Лазар към живота, Лазар е принуден да избяга от Юдея заради заговор за убийството му. Заселва се в Ларнака, където става пръв епископ на града. Смята се, че гробът на Лазар се намира в църквата.
Разходка по крайбрежната алея Атина Авеню. От едната й страна е най-популярният плаж в Ларнака „Финикудес“, а от другата страна има десетки заведения и таверни, където да опитате местни специалитети.
Нощувка в хотел Penelope Beach Hotel Apartments 3*/ Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.

Шести ден: Никозия
Закуска. Екскурзия до Никозия – най- големият град и столица на Кипър. Никъде на острова, а и в самия град, няма да откриете табели, които да ви отведат до Никозия. Всъщност това е международното име на кипърската столица. Местните жители наричат града Лефкосия. Модерен град, културен и бизнес център на страната, който предлага на посетителите изобилие от музеи, средновековни сгради, заведения и ресторанти. Разходка в старата част на града, старата порта, Венецианската колона, крепостните стени. Посещение на византийски музей – един от най - посещаваните обекти в столицата на Кипър. Посещение на ювелирен център и запознаване с един от важните занаяти в района на столицата. Възможност за обяд. Свободно време на търговската улица. Нощувка в хотел Penelope Beach Hotel Apartments 3*/ Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.

Седми ден: Протарас
След закуска, свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане. Вечеря и нощувка в хотел Penelope Beach  Hotel Apartments 3*/ Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.

Осми ден: Ларнака - София
След закуска, свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летище Ларнака за полет към София.

Цената е в евро и включва:
• Самолетен билет с чартърен полет София - Ларнака - София и включени летищни такси;
• Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
• Трансфер летище-хотел-летище;
• 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Penelope Beach  Hotel Apartments 3*/ Captain Pier Hotel 3 * или подобен 3/4*.
• Целодневна екскурзия до Фамагуста;
• Целодневна екскурзия до Лефкара, Манастирът Machairas (Махайрас), планината Троодос, Ларнака;
• Целодневна екскурзия до Никозия;
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19.
• Екскурзовод на български език.

Пакетната цена НЕ включва:
• Допълнителни екскурзии на място;
• Обяди и напитки;
• Разходи от личен характер;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. 
Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава)

Не можете да решите къде да отидете?

Моля, въведете Вашата информация!
Нашите служители ще се свържат с Вас в рамките на 24 часа.