Най-Доброто от Шри Ланка с редовен полет от Варна

Най-Доброто от Шри Ланка с редовен полет от Варна
Цени от
1,378.00

Шри Ланка, Шри Ланка
HALF BOARD 7 нощувки - 9 дни

Неслучайно наричат Шри Ланка Сълзата на Индия. Тoзи остров е чисто вълшебство. Всички тропически екстри са събрани тук – безкрайни плажове с бял и фин пясък, изумрудено зелени води, стотици будистки храмове, близки срещи с екзотични животни и птици, зелени чаени плантации и красиви планини. Приказката Шри Ланка е вкусна и пъстра, изпълнена с вълшебни приключения.
Времето в Шри Ланка сякаш е спряло. И в този кратък отрязък от време, то е само ваше – застинало сред легендарни храмове, на дъното на чаша свеж цейлонски чай, кротко полюшващо се на широкия гръб на слона.
Още ли се колебаете – в Шри Ланка ще получите всичко, което се събира в понятието екзотична почивка.

                                                                                Програма
Ден 1: Варна - Истанбул
Летище Варна, полет до Истанбул в 10:05 ч. с Турски авиолинии. Кацане в
Истанбул в 12:15ч. Излитане за Коломбо в 19:25ч.
Ден 2 Коломбо – Канди
Кацане в Коломбо на Международното летище Бандаранайке в 06:10ч. местно време. Добре дошли в Шри Ланка – островът на слоновете, подправките и гостоприемството. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до Канди. Канди е познат още като културната столица на Шри Ланка или като Града на кралете. Далеч от красивите пясъчни плажове по крайбрежието, той предлага друг вид преживяване, а именно докосване до традиционната и историческата част на страната. Защитено от географското си положение и по-
малко достъпния терен, мощното древно Кралство Канди успява да задържи настъплението както на португалските, така и на холандските колонизатори през XV и XVI-ти век, превръщайки се в последния изправен бастион на независимия Цейлон. По този начин градът успява да запази уникалните обичаи, култура и изкуства, които са били в голяма степен покорени в други части на страната - до 1815 г., когато най накрая и той попада под британското управление. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря. Нощувка в хотел Amaya Hills 4* или подобен.
Ден 3: Канди – Дамбула
Закуска в хотела. Отпътуване за Дамбула. Преди това посещение на Храма на Свещения зъб на Буда. Канди е свещено място за будистите, а храмът е едно от най-важните места за тях. В него се пази реликва – свещеният зъб на Буда. Той се нарича още „Шри Далада Малигава“ и има както религиозно, така и историческо значение. Хиляди местни и чуждестранни поклонници и туристи посещават ежедневно, за да отдадат почитта си. През 1988 г. ЮНЕСКО признава храма за обект на световното наследство поради неговата културна и религиозна стойност. Архитектурата следва уникален кандийски стил, съчетаващ елементи от светилищата, които преди това са съхранявали реликвата на Свещения зъб в други кралства. Храмът е украсен със сложни резби, използващи злато, сребро, бронз и слонова кост. Дамбула, известен също като Dam̆ bulla на сингалски и Tampuḷḷai на тамилски, е град, разположен в северната част на окръг Матале, в рамките на централната провинция на Шри Ланка. Пещерните храмове в Дамбула датират от I век пр.н.е. и са украсени със статуи и картини. Тези пещери били убежище на крал Валагамба по време на 14-годишното му изгнание от кралството Анурадхапура.
Будистки монаси, медитиращи в тях, защитавали краля в изгнание от враговете му. В знак на благодарност крал Валагамба поръчал изграждането на великолепен скален храм в Дамбула след завръщането си на трона. Посещение на Пещерният храм в Дамбула.
Пещерният храмов комплекс в Дамбула е най-добре запазеният и най-големият в Шри Ланка. Намира се на върха на скала, която се извисява на 160 метра над околните равнини. Повече от 80 документирани пещери обграждат района , като пет са основните. Основните атракции са разположени в пет пещери, всяка от които съдържа сложни статуи и древни картини, свързани с Гаутама Буда и неговия живот. Трансфер до хотел Amaya Lake 4* или подобен. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 4: Дамбула – Сигирия – Пасикуда
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Сигирия. Близо до град Дамбула се намира Сигирия или буквално преведено „Лъвска
скала“. Издигаща се величествено на 180 м височина, в северната част на окръг Матале, скалата събира туристи от цял свят по всяко време. Според древната хроника на Шри Ланка, тази област някога е била обширна гора. С течение на времето бури и свлачища я превръщат в хълм, който крал Касапа (477–495 г. сл. Хр.) избира за своя нова столица. На върха на тази скала той построил своя дворец, украсил стените му с цветни фрески и създал портал под формата на огромен лъв. Оттук и името Сихагири (Сигирия), което означава Лъвската скала. След смъртта на краля столицата и кралският дворец са изоставени. По-късно Сигирия служи като будистки
манастир до XIV век. Като част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, тя стои като един от най-добрите примери за древно градоустройство, което е издържало изпитанието на времето до днешни дни. Отпътуване за Пасикуда. Настаняване в хотел Amaya Beach 5* или подобен. Вечеря. Нощувка.
Ден 5 – Ден 6: Пасикуда
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии на място. Пасикуда е един от най-популярните курорти в Шри Ланка. Известен със своите искрящи сини води, той има един от най-дългите участъци от плитка рифова брегова линия в света. Привлекателно място е както за местни, така и за чуждестранни туристи. Вечеря. Нощувка.
Ден 7: Пасикуда – Елла
Закуска и освобождаване на хотела. По пътя ще имате възможност да се насладите на невероятната гледка към прекрасните водопади, а също така видите и т.нар. Мост с девет арки. Мостът е известен още като „Моста в небето“. Дълъг около 91 м, широк около 7.6 метра и висок между 24 и 30 метра, той предлага панорамна гледка и е забележителен пример за железопътно строителство от колониалната епоха. Следва посещение и обиколка на град Нувара Елия. Основан през 1846 г. от изследователя Самуел Бейкър, Нувара Елия е известен
още като „Малката Англия“. Сгушен в хълмистата местност на Шри Ланка, името на града се превежда като „град в равнината“ или „град на светлината“. Нувара Елия има огромно значение в чаената индустрия на Шри Ланка. Счита се за най- важното място за производство на чай в страната. Живописният пейзаж, прохладният климат и голямата надморска височина създават идеалните условия за неговото отглеждане. Настаняване в хотел Heaven’s Edge 4* (или подобен). Вечеря. Нощувка.
Ден 8: Елла – Коломбо
Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Коломбо. Коломбо е администраивната столица и най-големият град по население в Шри Ланка. Той служи като финансов център на острова и е популярна туристическа дестинация. Тук ще усетите уникалната смесица от модерен живот и колониално наследство, включвайки комбинация от съвременни сгради и исторически паметници. При пристигане ще имате обиколка на града. След това - настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
Ден 9: Коломбо – Истанбул – Варна
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 07:40. Пристигане в Истанбул в 14:15ч. Полет за Варна в 20:30 ч. и кацане във Варна в 20:35ч.
*Възможна е промяна в реда дните и на разглеждане на забележителностите по програмата.

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет Варна – Истанбул – Коломбо – Варна с Turkish Airlines с включен 23 кг. чекиран и 7 кг ръчен багаж;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Туристическа програма в Канди;
 • Туристическа програма в Дамбула и Сигирия;
 • Туристическа програма в Нувара Елия;
 • Туристическа програма в Коломбо;
 • 1 нощувкa в района на Kанди в хотел 4* на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувкa в района на Дамбула (Сигирия/Хабарана) в хотел 4* на база закуска и вечеря;
 • 3 нощувки в района на Пасикуда в хотел 5* на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в района на Ела в хотел 4* на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Коломбо в хотел 4* на база закуска и вечеря;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро.
 • Представител на туроператора с български език по време на целия престой.

Пакетната цена НЕ включва:

 • Виза - попълва се при пристигане на летището в Шри Ланка или онлайн на следния линк: https://www.srilankaevisa.lk/
 • Важно: При попълване на визата онлайн се заплащат 59 $, а при попълване при пристигане на летището в Шри Ланка -  ориентировъчна цена 70$.
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро;
 • 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 6 евро;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока за анулация.
 • Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на
 • договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
 • Такса към самолетния билет (ако има такава към момента на издаване на билетите за цялата група).

Допълнителни екскурзии:
Екскурзия до Минерия - 85 евро на възрастен/43 eвро на дете
(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)
Минерия е един от най-големите национални паркове в Шри Ланка. Разположен е в северната централна провинция на страната и има приблизителна площ от 9000 хектара. Той получава официална защита като парк през 1997 г. заради дивата природа на неговите територии и за защита на езерата там. Националният парк Минерия е световноизвестен със своите слонове от азиатска порода. Тук на туристите се предоставя уникалната възможност от близко разстояние да наблюдават слоновете и да ги снимат. Съжителството между хората и тези животни е напълно естествено и те са свикнали с десетките коли, които идват ежедневно.Освен със слоновете, паркът изобилства и с маймуни, хамелеони, фламинго и всякакви птици, пауни, водни биволи и други животни. Има и леопарди, въпреки
че е много трудно да се видят. Растителността на парка се състои от тропически сухи вечнозелени гори, примесени с пасища, храстови зони и влажни зони.Някои от дърветата, присъстващи в Минерия, са местни за острова и могат да се видят само в тази страна, като например цейлонската палма. Топлият и дъждовен климат създава пространство с уникална природна красота.


• Екскурзия до Батикалоа - 30 евро на възрастен/15 eвро на дете
(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)
Разположен на източното крайбрежие на острова, град Батикалоа е един от
културните градове на острова, които също показват колониалното наследство
на страната. Той е идилично плажно бягство с много атракции.

* Препоръчваме предварително записване за гарантиране на местата и по-добра организация.
* Провеждат се на английски език, като по-големите групи са с превод на български.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на провежданите екскурзии по програмата.
* Възможни са промени в цените на екскурзиите.

Не можете да решите къде да отидете?

Моля, въведете Вашата информация!
Нашите служители ще се свържат с Вас в рамките на 24 часа.