Банкок и остров Пукет с редовен полет

Банкок и остров Пукет с редовен полет
Цени от
1,045.50

Пукет, Тайланд
BED & BREAKFAST 10 Нощувки - 12 Дни

Магията на Азия се събира в две имена – Банкок и Пукет. Космополитният Банкок спира дъха – модерни небостъргачи, стотици статуи на миротворния Буда, автентичен местен бит и култура. 
Банкок е прочут със своите пазари. Такива всъщност няма къде да видите. На влакови релси търговци със смайваща бързина местят своята стока, докато мине влакът и после пак се настаняват на тях. Плаващите пазари също са атракция – ще се потопите в звуци, миризми и врява. 
Милиони туристи и поклонници обаче посещават Банкок заради културните забележителности на Тайланд. Буда тук е в своя дом. Вгледайте се в блажената усмивка на гигантския полегнал Буда и ще осъзнаете, че напразна е суетата на ежедневието. 
А остров Пукет съвсем основателно може да бъде наречен райско място. Приказни плажове съжителстват с древни останки, които пазят следите на пищно великолепие от миналото на тукашните владетели. Будистките храмове и манастири напомнят, че Тайланд е преди всичко духовен център. И въпреки че в Банкок пулсира сърцето на модерния град, въпреки че ще ви се завие свят от впечатления, звуци и картини, ще си тръгнете духовно просветлени – с благата усмивка на един от стотиците Буди в сърцето.

Първи ден: София - Истанбул
Заминаване от София в 16:00 ч. за Банкок през Истанбул. 
Кацане на летището в Истанбул в 18:25 ч. и излитане от Истанбул в 20:55 ч.

Втори ден: Истанбул - Банкок
Полет с Turkish Airlines със следното полетно разписание:
Заминаване Sofia Airport - 15:00
Пристигане Suvarnabhumi Intl Arpt - 09:10
Пристигане на международното летище в Банкок в 10:10 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел MANDARIN HOTEL MANAGED BY CENTRE POINT 4* (или подобен). Свободно време за почивка и опознаване на Банкок. Вечерта по желание възможност за круиз с вечеря на Wonderful Cruise (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Трети ден: Банкок
Закуска в хотела. Целодневна обзорна екскурзия на Банкок (включена в цената). Обиколката започва с посещение на Mae Klong market, известен с местоположението си на ж.п. релси. Продавачи правят път на влака при преминаването му и после отново разпъват сергиите си с плодове, зеленчуци, подправки и риба. Отпътуване за плаващия пазар Damnoen Saduak – най-известният и най-голям воден пазар на страната, който се намира на около 100 км от Банкок. Днес пазарът е туристическа атракция, предоставяща възможност да се купят сувенири и ръчни изделия, както и да се види типичната търговия с плодове и зеленчуци с малки дървени лодки, и да се опитат някои от тях. Връщане към Банкок и обяд в местен ресторант. Посещение на Големия кралски дворец с Храма на изумрудения Буда (Wat Phra Kaew), свещено място и притегателен център за туристи от цял свят. Посещение на Ват По (Wat Pho) - най-старият храм в Банкок, който съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Тук е впечатляващата гигантска статуя на полегналия Буда с нейните внушителни размери и пищна декорация от злато и скъпоценни камъни. Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден: Банкок
Престоят ни продължава с целодневна екскурзия до Аютая (Ayuthaya) – древен град и бивша столица на Тайланд. Посещение на Летния дворец Bang Pa-in. Отпътуване за Wat Phra Sri Sanphet, най-значимият храм в Кралския дворец там и предшественик-прототип на Големия кралски дворец с Изумрудения Буда в Банкок. Следва посещение на Wat Pananchoeng, който е в непосредствена близост. Обяд в местен ресторант. Посещение на Wat Mahathat – някогашен кралски манастир и резиденция на главния тайски монах по време на Аютайската епоха. Връщане в хотела късния следобед. Нощувка.

Пети ден: Банкок - Пукет
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Банкок за вътрешен полет до Пукет (излитане в 10:00 ч.). Пристигане на международното летище в Пукет в 11:30 ч. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела (около 1 час). Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Шести ден: Пукет 
Полудневна екскурзия на Пукет: стигане до Promthep Cape, откъдето се открива най-прекрасната гледка към острова. Продължаваме към Wat Chalong, основен манастир на Пукет, в който ще наблюдаваме будистки практики и ще видим особеностите на сиамската архитектура. Посещение на фабрика за кашу. Посещение на Стария град на Phuket Town. Възможност за допълнителни екскурзии – вечерни шоу програми. Нощувка.

Седми - единадесети ден: Пукет
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии на място, предложени от фирмата партньор.

Дванадесети ден: Пукет - Истанбул
Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 22:45 часа за Истанбул.Полет с Turkish Airlines.

Тринадесети ден: Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 05:45 часа. Свързващ полет за София в 08:45 часа. Кацане в София в 09:05 часа.

*Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.*

Цената е в евро и включва:
• Самолетен билет София – Истанбул – Банкок – Пукет – Истанбул – София с Turkish Airlines с включен 20 кг. чекиран и 7 кг ръчен багаж (стандартно е повече, но ограничението е съобразено с вътрешния полет);
• Вътрешен полет Банкок – Пукет с включен 20кг регистриран багаж на Bangkok Airways;
• Летищни такси;
• Трансфери летище – хотел – летище в Банкок и Пукет;
• 3 нощувки със закуски в Банкок в хотел  MANDARIN HOTEL MANAGED BY CENTRE POINT 4* (или подобен);
• 7 нощувки със закуски на остров Пукет в избрания хотел;
• Обзорна обиколка на Банкок с посещение на Кралския дворец, плаващия пазар Дамоен Садуак и пазара на релси Маеклонг с включен обяд; 
• Целодневна екскурзия до Аютая с включен обяд;
• Полудневна екскурзия на остров Пукет с посещение на най-голямата статуя на Буда на острова;
• Водач, придружаващ групата при минимум 16 пътуващи и помагащ с превода на екскурзиите на място;
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро  на човек на ЗАД „Уника“.

Пакетната цена НЕ включва:
• Виза – 2200 бата (около 60 евро);
• Разходи от личен характер;
• Допълнителни екскурзии;
• Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро – доплащане 6 евро;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
• Такса към самолетния билет (ако има такава към момента на издаване на билетите за цялата група). 
Важно: При настаняване всеки хотел изисква депозит (между 1000 и 5000 бата на помещение за целия престой), който се възстановява при напускане.

Информация за ВИЗА при пристигане (VOA)
- Кандидатът трябва да притежава средства за издръжка в размер на 10 000 бата (около 300 долара) на човек и съответно 20 000 бата на семейство.
- При пристигане кандидатът трябва да попълни формуляра за кандидатстване, предоставен на летището и допълнително да представи:
(1) Валиден паспорт – минимум 6 месеца от датата на влизане в страната;
(2) Двупосочен билет, който може да се използва в рамките на 15 дни от датата на влизане;
(3) Потвърждение на резервация за период от минимум 7 нощувки;
(4) Две снимки с паспортен размер (4 х 6 см) без шапки или слънчеви очила;
(5) Доказателство, че носите десет хиляди (10 000) бата (двадесет хиляди (20 000) за семейство) във валута;
- Цена на визата - 2200 бата (около 60 евро), които се заплащат на място в бата след обмяна при пристигане, ако не сте обменили предварително.

Допълнителни екскурзии:
БАНКОК:

• Круиз с вечеря по р. Чао Прая на Wonderful Cruise, вечерна (63 евро – възрастен / дете)
• Полудневна обиколка на Стария град с включен обяд на шведска маса (34 евро – възрастен / дете)

ПУКЕТ:
• Приключение в джунглата (целодневна): 83 евро – възрастен / 78 евро – дете 4-10 г.

Впуснете се в приключение из тропическите гори на Phang Nga. Ще се запознаете с живота на местните жители, возейки се на ATV. Не пропускайте възможността да се срещнете отблизо със слоновете, да плувате под водопад, както и да се впуснете в рафтинг изживяване. Ще опитате интересни блюда по време на обяда в местен ресторант.
Доплаща се за трансфер от хотели в следните зони: Panwa, Phuket Town, Ao Por, Siray Bay, Bangtao, Surin, Laguna, Nai Harn – 12 € на човек. Англоговорящ гид.

• Представление „Fantasea”, вечерно шоу: 85 евро – възрастен / 79 евро – дете 3-10 г., вис. 1.40 м
"Fantasea" е пътешествие в страната на тайландските легенди, съчетаващо магическо представление, въздушен балет, акробатично изпълнение, пиротехнически ефекти, циркови номера със слонове, танци и фантастична природа. Преди представленията можете да посетите зоологическата градина с животни албиноси, да яздите слон и посетите магазина за подаръци. Обиколката се препоръчва за деца.
Програмата включва:
- Разходка из територията на комплекса с възможност за посещение на атракциите и езда на слон;
- Шоу програма;
- Вечеря в ресторанта (шведска маса);
- Трансфер;
- Места GOLD.
*Важно: билетите за атракционите и яздене на слонове се заплащат допълнително на място.

• Представление „Carnival Magic”, вечерно шоу: 89 евро – възрастен / 85 евро – дете 3-11 г.
Нов светлинен спектатъл на о-в Пукет, подходящ за цялото семейство. Носител на няколко рекорда на Гинес – за светлинен дизайн, за най-голяма машина за пуканки и др. Огромният тематичен парк включва разнообразие от инсталации и забавления – светещи замъци, въртележки, игри и дори малък зоопарк.
Препоръчваме да отидете 2 часа предварително, за да успеете да разгледате всичко. Ресторантът със забележителен стил предлага интернационална кухня с изключително богат избор. Представлението е цветен карнавал на фантазията и светлината.
Програмата включва:
- Разходка из територията на комплекса с възможност за посещение на атракциите;
- Вечеря в ресторанта (шведска маса);
- Шоу програма;
- Трансфер.

• Мюзикъл „Simon Cabaret”, вечерно шоу: 39 евро – възрастен / 34 евро – дете 4-11 г.
Световноизвестно шоу с травестити – музикална програма и възможност за снимки с участниците.
Програмата включва:
- Шоу програма;
- Vip места;
- Трансфер.
Възможно е доплащане за трансфер от някои отдалечени райони. Без гид.

• Островът на Джеймс Бонд (целодневна): 81 евро – възрастен / 71 евро – дете 4-10 г.
За снимките на филма "Човекът със златния пистолет" режисьорът не случайно избрира това кътче на Тайланд - гледката към карстови планини и острови, потънали в джунглата, спира дъха. В допълнение към посещението на мястото на заснемане на „Джеймс Бонд“, обиколката включва пътуване с кану през лагуните и пещерите на островите Хонг и Панак, плуване до остров Кай Най и обяд в селото на морските цигани, които са плавали до залива Панг Нга преди повече от 200 години и се установили точно там.
Програмата включва:
- Посещение на островите "Джеймс Бонд", Хонг и Кай Най;
- Каране с кану през лагуни и пещери;
- Гмуркане с шнорхел и плажни почивки;
- Екскурзия до селото на морските цигани;
- Обяд в местен ресторант.
Продължителност: 8-9 часа, англоговорещ гид.

• Острови Пи-Пи (целодневна): 72 евро – възрастен / 63 евро – дете 4-10 г.
Най-чистата вода на архипелага Пи Пи е националното богатство на Тайланд. Плувайте в тюркоазената лагуна и опознайте обитателите на Андаманско море, докато се гмуркате с шнорхел, наблюдавайте диви ракоядни макаци и снимки на фона на прочутия залив Мая, където е сниман филмът „Плажът“ с участието на Леонардо ди Каприо. Всичко това е съчетано в екскурзията до найизвестните острови на архипелага.
Програмата включва:
- Разходка с корабче до островите Бамбу, Пи Пи Лей и Пи Пи Дон;
- Гмуркане с шнорхел и плажни почивки;
- Посещение на Pile Lagoon, Viking Cave (не се влиза) и Maya Bay;
- Обяд в местен ресторант.
Продължителност: 8-9 часа, англоговорещ гид.

• Острови Рача и Корал (целодневна): 113 евро – възрастен / 90 евро – дете, 4-12 г.
Искате да посетите острови с бели пясъчни плажове, но не сте готови за дълго пътуване? Тогава обърнете внимание на островите Корал и Рача! Половин час от Пукет със скоростна лодка или яхта, и може да се потопите в тюркоазена вода, вълнуващо гмуркане с шнорхел, както и свободно време за фотосесии и перфектен тен.
Програмата включва:
- Разходка с Vip катамаран до островите Рача и Корал;
- Гмуркане с шнорхел;
- Посещение на наблюдателна площадка за прекрасен залез;
- Свободно време за почивка и фотосесии;
- Обяд в местен ресторант;
- Дискотека
Продължителност: 7 часа. Без гид, англоговорещ персонал.

Дайвинг (целодневна): 143 евро – възрастен без сертификат / 128 евро – възрастен със сертификат
Островите на Тайланд са сред петте най-добри места за гмуркане на планетата! Независимо дали сте начинаещ или специалист, Андаманско море ще ви отведе към много подводни открития. Желаещите могат да преминат и курсове "Open Water", "Advanced Open Water" и да получат сертификат за водолаз.
Цената включва:
- 2 гмуркания покрай остров Рача Яй;
- Оборудване;
- Англоговорещ персонал

Препоръчваме предварително записване за гарантиране на местата, по-добра организация и възможност за избор на дата.
Провеждат се на английски език. Възможност за избор на руски език по заявка.

ВАЖНО! 
Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на  нови изисквания и разпоредби. 
Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от агенцията-партньор на място.
На морските екскурзии не се допускат бременни жени.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Не можете да решите къде да отидете?

Моля, въведете Вашата информация!
Нашите служители ще се свържат с Вас в рамките на 24 часа.