AMAYA BEACH-PASSIKUDAH

AMAYA BEACH-PASSIKUDAH

Пасикудах, Шри Ланка

Неслучайно наричат Шри Ланка Сълзата на Индия. Тoзи остров е чисто вълшебство. Всички тропически екстри са събрани тук – безкрайни плажове с бял и фин пясък, изумрудено зелени води, стотици будистки храмове, близки срещи с екзотични животни и птици, зелени чаени плантации и красиви планини. Приказката Шри Ланка е вкусна и пъстра, изпълнена с вълшебни приключения.
Времето в Шри Ланка сякаш е спряло. И в този кратък отрязък от време, то е само ваше – застинало сред легендарни храмове, на дъното на чаша свеж цейлонски чай, кротко полюшващо се на широкия гръб на слона.
Още ли се колебаете – в Шри Ланка ще получите всичко, което се събира в понятието екзотична почивка.

Пакетната цена включва:
• Самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – София с Turkish Airlines с включен 23 кг. чекиран и 7 кг ръчен багаж;
• Трансфер летище-хотел-летище;
• Туристическа програма в Канди;
• Туристическа програма в Дамбула и Сигирия;
• Туристическа програма в Нувара Елия;
• Туристическа програма в Коломбо;
• 1 нощувкa в района на Kанди в хотел 4* на база закуска и вечеря;
• 1 нощувкa в района на Дамбула (Сигирия/Хабарана) в хотел 4* на база закуска и вечеря;
• 3 нощувки в района на Пасикуда в хотел 5* на база закуска и вечеря;
• 1 нощувка в района на Ела в хотел 4* на база закуска и вечеря;
• 1 нощувка в Коломбо в хотел 4* на база закуска и вечеря;
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро.
• Представител на туроператора с български език по време на целия
престой.


Пакетната цена НЕ включва:
• Виза - попълва се при пристигане на летището в Шри Ланка или онлайн на следния линк: https://www.srilankaevisa.lk/
Важно: При попълване на визата онлайн се заплащат 59 $, а при попълване при пристигане на летището в Шри Ланка -  ориентировъчна цена 70$.
• Разходи от личен характер;
• Допълнителни екскурзии;
• Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро –
доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро;
76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2
000 евро – доплащане 6 евро;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока за анулация.
• Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
• Такса към самолетния билет (ако има такава към момента на издаване на билетите за цялата група).

Допълнителни екскурзии:
Екскурзия до Минерия - 85 евро на възрастен/43 eвро на дете (Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)
Минерия е един от най-големите национални паркове в Шри Ланка. Разположен е в северната централна провинция на страната и има приблизителна площ от 9000 хектара. Той получава официална защита като парк през 1997 г. заради дивата природа на неговите територии и за защита на езерата там. Националният парк Минерия е световноизвестен със своите слонове от азиатска порода. Тук на
туристите се предоставя уникалната възможност от близко разстояние да наблюдават слоновете и да ги снимат. Съжителството между хората и тези животни е напълно естествено и те са свикнали с десетките коли, които идват ежедневно.
Освен със слоновете, паркът изобилства и с маймуни, хамелеони, фламинго и всякакви птици, пауни, водни биволи и други животни. Има и леопарди, въпреки че е много трудно да се видят. Растителността на парка се състои от тропически сухи вечнозелени гори, примесени с пасища, храстови зони и влажни зони. Някои от дърветата, присъстващи в Минерия, са местни за острова и могат да се видят само в тази страна, като например цейлонската палма. Топлият и дъждовен климат създава пространство с уникална природна красота.


• Екскурзия до Батикалоа - 30 евро на възрастен/15 eвро на дете
(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)
Разположен на източното крайбрежие на острова, град Батикалоа е един от културните градове на острова, които също показват колониалното наследство на страната. Той е идилично плажно бягство с много атракции.
* Препоръчваме предварително записване за гарантиране на местата и по-добра организация.
* Провеждат се на английски език, като по-големите групи са с превод на български.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на провежданите екскурзии по програмата.
* Възможни са промени в цените на екскурзиите.


1. Плащания:

  • Авансово плащане – 30% от общата сума при записване;
  •  Доплащане: до 30 дни преди отпътуване.

2. Необходими данни за всички пътуващи*:

  • Три имена на латиница по международен паспорт;
  •  ЕГН или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
  •  Номер на паспорт и дата на валидност.

*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.


3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50 % от цената на пътуването. Важи и за предплатените екскурзии.
Ако направената анулация е от 29 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100 % от цената на пътуването. Важи и за предплатените екскурзии.
При неявяване за полет, неустойката е в размер на 100 % от цената на пътуването.
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени.
Цените на горивата в програмата за Шри Ланка са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване за чартърните полети или към момента на издаване на билетите за групата, когато полетите са с Турски авиолинии.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.
Важна информация: За пътуване до Шри Ланка се изисква международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайтсърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да се носят оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави акт за раждане на детето, както и копие от него. Документите ще послужат пред българските гранични власти.

Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт. Условията за влизане в Шри Ланка на граждани от трети страни следва да се проверят лично. Туроператорът не носи отговорност за изисквания, различни от тези за български граждани.
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 32 (Срок за
уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди
отпътуване).

Не можете да решите къде да отидете?

Моля, въведете Вашата информация!
Нашите служители ще се свържат с Вас в рамките на 24 часа.